STCC Anderstorp 17 juni

Bilder från andra deltävlingen i STCC som avgjordes på 50-årsjubilerande Anderstorp Raceway. Helgen bjöd på två nya segrare, Philip Morin, PWR-Racing och Tobias Brink, Brink Motorsport.

I race ett startade Johan Kristoffersson från Pole Position men blev snart omkörd av Morin och Daniel Haglöf. Morin körde sedan om Haglöf medan Robert Dahlgren tog sig upp till en tredje plats. Detta blev PWR racings andra 1-2-3 placering i år.

I heat två startade Mattias Andersson i Honda från poleposition. Andersson fick dock punktering på varv 5 och tvingades bryta från ledning. Tobias Brink tog över första platsen och behöll den in i mål och säkrade därmed sin första seger och Audis första seger på 11 år. Andra respektive tredje plats togs av Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom. I och med Dahlgrens båda pallplatser behåller han greppen om mästerskapet före Daniel Haglöf och Johan Kristoffersson.