STCC Gelleråsen 12 augusti 2017

Bilder från STCC race 1,2 och 3 på Kanonloppet Gelleråsen, Karlskoga 13 augusti 2017. (Bildgalleriet finns längst ner på sidan) Kvalet avgjordes på lördagen. Det blev lite extra spännande på grund av ett kraftigt regn som drog in över banan. Den som lyckades bäst i det regniga kvalet var Johan Kristoffersson med 2 st polepositions. I kampen om mästerskapet kvalade Fredrik Ekblom 3-2-2 och Robert Dahlgren2-5-1.

Söndagen inleddes med ett rejält regn som dock slutade lagom till racestart. I första racet segrade Robert Dahlgren före Fredrik Ekblom och Mattias Andersson. Johan Kristoffersson tog starten men körde av redan på första varvet och tvingades att bryta loppet. Dahlgren tog över ledningen som han ohotad behöll ända till målflagg. Bakom honom kom Ekblom in på en andra plats. Mattias Andersson gjorde i sin Honda en stark uppkörning från nionde startruta till sista pallplatsen. Det var svårkört på den upptorkande banan vilket gjorde att hela fem stycken förare tvingades bryta loppet.

I Race nummer två för dagen startade Johan Kristoffersson åter igen i pole, men han fick tekniska problem med bilen strax innan start och kunde inte starta. Fredrik Ekblom tog starten och körde i mål som segrare med sin teamkollega Fredrik Blomstedt som två och Robert Dahlgren blev trea. Mattias Andersson gjorde återigen en kanonstart från nionde ruta och var ett tag uppe på fjärde plats, men föll tillbaks till femte, som blev placeringen i mål.

I sista STCC-racet för dagen startade Robert Dahlgren i pole med Fredrik Ekblom och Johan Kristofferson bakom sig. Dahlgren tog starten tätt följd av Johan Kristoffersson. På fjärde varvet tog sig Daniel Haglöf förbi Kristoffersson, även Ekblom tog sig förbi Kristoffersson. Den ställningen höll sig ända in i mål med PWR racing som etta och tvåa, och Ekblom som trea.

Summeringen av helgen är att Robert Dahlgren slutade 1-3-1 och drygade ut mästerskapsledningen mot Fredrik Ekblom till 40 poäng inför dom två återstående racen på Anderstorp och finalen på Mantorp Park. Daniel Haglöf blev helgens tredje bästa poängplockare med resultatet 8-4-2. Denna helg var Johan Kristoffersson sista racehelg för i STCC för året nu är det fokus på Rallycross-VM. Mattias Andersson gjorde en bra helg med placeringarna 3-5-7 och tog sin andra pallplats för året. Mer resultat och information om helgen finns här.