Bilder mm från MSLS – NSHC – BMW325 cup

Solen lyste över Mantorp Park som för ovanlighetens skull var vindstilla.
26 team var anmälda, 7 i MSLS och 19 i NSHC. Ett par avanmälde sig före start. Under tränings-och kvaltimmen föll ytterligare bilar bort. I MSLS 25 Nyströms Cement med växellådshaveri samt ett team från Estland. Så 5 team från MSLS kom till start och 14 från NSHC.

6 timmar senare fick 14 team se målflaggan
Alla MSLS-teamen upplevde strul i varierande drag. 39 TTN fick bryta medan övriga kom i mål. 82 PRST vann klass 2, men var ju enda tävlande i den klassen. Trea kom 46 Blommenhof efter att ha tappat många varv sedan en turboslang lossnat. Tvåa kom 24 TKS och leder nu serien. Men även de hade problem. Bl.a. laddade inte generatorn i högerkurvor. Vann gjorde 83 Lycke trots att gasvajern gick av och motorn inte gick optimalt hela tiden. Lycke vann också totalt efter en spännande spurtstrid med NSHC-teamet 7 Dala Racing i en Seat Leon. När det var 45 minuter kvar ledde 7 Dala Racing med 2 varv. Men Lycke hann ikapp och körde om med sin bil, som var 3-4 sekunder snabbare per varv.
Länge under tävlingen totalledde ett annat team från NSHC: ett norskt team med en fabriksbyggd BMW M3 GTR med 500 hk under huven. Men när det var en dryg timme kvar, gick multiremmen av. De kom ut på banan igen, men segern flög sin kos.
Tävlingen var förskonad från krascher, men inte från haverier. Värst drabbades en BMW 325 cup-bil, som fick ett ett hål i motorblocket. Nu blir det sommarlov.

Text: Kurt Enström, MSLS