Drag Revival Mantorp Park 26 & 28 juli

I stället för att ligga på en sandstrand tillbringade jag några dagar på Mantorp Park och kikade på Dragracing. Det är första gången på säkert 40 år som jag sett dragracing live. Tyvärr kan bilderna inte förmedla känslan av hur det är att stå 2-3 meter från bilarna när dom släpper loss 1000-tals hästkrafter. Det känns i hela kroppen på ett sätt som är väldigt svårt att beskriva. På lördagen och söndagen kördes även två uppvisningsrepor med Top Fuel som är den absolut snabbaste klassen. Dom klarar av dom 400 meterna på ca 5 sekunder och utvecklar ca 8500 hästkrafter.

Tillsammans med min pappa var jag och tittade på många dragracingtävlingar på Mantorp Park när dom började köra dragracing på Mantorp Park på 70-talet. Jag var inte så gammal då, men minnet av dom tävlingarna har etsat sig fast hos mig. Därför var det kul att uppleva riktig dragracing på Mantorp Park igen. Jag hoppas verkligen att vi får se mer tävlingar på toppnivå i framtiden

Bland annat kördes följande klasser Mantorp Drag Revival, Street 8.60, Pro- Street EDRS, Pro Et EDRS, Super Pro Et EDRS, Pro Comp, Pro Stock, Stock/ Super Stock, Top Doorslammer, Top Fuel, SVDA bilar + MC, Super Comp Bike och Super Twin Top Gas.

« av 2 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>