Bilder från Nordic Endurance, Falkenberg 11 juni 2023

Bilder från NE1, deltävling två på Falkenberg Motorbana 11 juni 2023. Det blev en tuff dag i värmen för alla på Falkenbergs Motorbana. Deltävling två i Nordic Endurance 1 arrangerades av tillsamans med SSK-Serien och Falkenbergs Motorklubb. Tävlingen kördes under 6 timmar med förarbyten och tankstopp. Tre klasser gjorde upp om pallplatserna.

I Klass A segrade norska teamet Tegneby Racing i en Honda Civic. Till att börja med så ledde Hulting Motorsport i sin Renault Clio, men på slutet av racet gick Tegneby racing i kapp och knep segern. På tredje plats kom Team Gapet, Honda.

Klass B fick hemmateamet Skararp Motorsport som tävlar med en BMW M3 kliva upp överst på pallen i klassen och tog även hem totalsegern i tävlingen. Tvår respektive trea blev LSL-Racing och Fyra 3 racing. Alla tre teamen körde BMW.

DK-Racing i sin läckra Opel Manta tog hem segern i Klass C De var snabbast i kvalet och startade därmed i poleposition. Resterande pallplatser togs hem av Curbs/Fillebaxter som fick med båda sina Golf TCR på pallen. Nr 15 blev tvåa och Nr 16 trea.