Porsche Carrera Cup Gelleråsen 13 augusti

Bilder från Porsche Carrera Cup på Gelleråsen 13 augusti 2017. Facit från helgen blev att Philip Morin och Jocke Mangs vann sina första segrar för året. Gästförare under helgens tävlingar var flerfaldige STCC-mästaren Richard Göransson som kvalade in som tvåa och trea i dom båda racen. Han körde in som tvåa i heat ett och blev påkörd och tvingades bryta i andra heatet.

I första racet klev Philip Morin upp överst på pallen med Göransson som tvåa och Jocke Mangs på tredje pallplatsen. I heat nummer två var Jocke Mangs bakom Morin och Göransson till att börja med, men när dom stötte ihop övertog Jocke Mangs ledningen och behöll den ända in i mål och tog årets första seger. I och med det drygade han ut sin serieledning och kanske kopplade ett grepp om åtets titel?

Pontus Fredricsson kom tvåa efter Jocke Mangs och före Lukas Sundahl, som i och med det tog sin första pallplats någonsin i Porsche Carrera Cup. Mästerskapstvåan Lukas Sundahl tog en fjärde plats i första racet och avslutade helgen med en pallplats i sista heatet.  Mer resultat på Svenskracing.

« av 3 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>