STCC Karlskoga 19 augusti

Bilder från heat 1 och 2 på Kanonloppet 2018, Gelleråsen Arena Karlskoga.  Det blev en dramatisk helg med många omkastningar i resultatlistorna på grund av dom diskvalificeringar av PWR Racings bilar som inträffade.

I första racet startade Philip Morin i pole framför sina teamkollegor Daniel Haglöf och Robert Dahlgren. Daniel Haglöf tog sig förbi Philip Morin och segrade i första racet, med Johan Kristoffersson på en tredje plats. Efter racet diskvalificerades samtliga PWR-Racings bilar på grund av att avgassystemet inte stämmer överens med gällande reglemente. Det beslutet har överklagats av teamet. Detta gjorde att Kristoffersson segrade med Andreas Wernersson, Lestrup Racing och Tobias Brink, Brink Motorsport på en andra respektive tredje plats.

I heat nummer startade Mikaela Åhlin-Kottulinsky, PWR Racing i första startrutan med rutinerade Mattias Andersson, Honda racing på andra startrutan. Åhlin-Kottulinsky höll undan för Andersson som låg nära henne i början av racet men höll undan för honom ända in i mål. Därmed blev hon det första kvinnan som segrade i ett STCC race. Bakom Andersson kom Johan Kristoffersson på en tredje plats. Efter racet diskvalificerades dock Mikaela Åhlin-Kottulinsky på samma grund som hennes teamkollegor i första racet. Även detta beslut har överklagats. Detta gjorde att Mattias Andersson segrade före Johan Kristoffersson och Andreas Wernersson.

Efter helgen har det blivit omkastningar i tabellen med Johan Kristoffersson som ny ledare med regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren på andra plats.  På Svenskracing hittar ni kompletta resultatlistor från helgen.

« av 4 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>