STCC Västkustloppet Falkenberg 8 juli

Tredje deltävlingen för årets säsong i STCC avgjordes på ett varmt och soligt Falkenberg Motorbana med den klassiska tävlingen Västkustloppet. Den här gången med ytterligare två nya segrare på pallen.

I race ett tog Robert Dahlgren, PWR Racing starten från poleposition och behöll sedan ledningen i loppet ända in i mål. I början av racet pressades han hårt av Andreas Wernersson, Lestrup Racing. Under senare delen av loppet av Johan Kristoffersson, KMS racing, som blev tvåa. På tredje plats kom Daniel Haglöf, PWR Racing som klättrade från 13:e startruta till en pallplats.

I dagens andra race startade Tobias Brink och Micke Ohlsson, Brink Motorsport etta och två, och dom hade siktet inställt på teamets andra seger för säsongen. Men istället blev det Mattias Andersson, Honda Racing Sweden som från tredje startrutan tog ledningen och behöll den, trotts att han mot slutet av racet blev hårt uppvaktad av Johan Kristoffersson. Kristoffersson fick en punktering som tvingade honom i depå för däckbyte. Efter det kund Andersson gå i mål som säsongens sjätte segrare med Fredrik Ekblom på andra plats och Tobis Brink på en tredje plats.

Klicka här för resultat och mer information

« av 4 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>