Timeattack – King of Mantorp 29 juni

Bilder från Timeattack – King of Mantorp – 29 juni 2019.  Det var en härlig dag på Mantorp Park med mängder av snabba bilar på banan. Det var ett högt tempo med få döda punkter. Det hände något på banan hela tiden. Tävlingsformen är enkel, Time Attack är ett så kallat ”kvalrace” där snabbaste varvet vinner. Föraren tävlar inte mot andra på banan, utan i själva verket skoningslöst mot klockan. Snabbast tid på de försök man får på sig vinner! Under de senaste åren har Timeattack blivit uppmärksammat som en av de mest växande motorsporterna i världen.


Klassindelning Timeattack Mantorp Park

CLUB: De enklaste gatbilarna på gatdäck med undantag av bilar med mycket låg effekt. Mycket begränsat och med strikt vikt/HK faktor. Insteg som ska hållas rent men ändå låta folk bygga en bas inför att ta klivet upp till R-däck.

CLUB CHALLENGE: R-däck. Aningen vassare bilar från fabrik hamnar här, vi ser många sportbilar här med naturlig prestande från fabrik pressas av Japanska turbobilar med ”BPU” = Basic Performance Upgrade med maxeffekt 450HK.

PRO STREET: ”Superbils-klassen”. Vi har sett behovet från hur Svensk tuning av bilar sett ut senaste åren, bilar med max ca 650HK som får ett reglemente att börja tävla på hög nivå ihop med det bästa färdigbyggda bilar t.ex. Porsche GT3 RS, Corvette Z06 mm. erbjuder. Behåller starkt identiteten hos en gatbil, men tillåter mera trim och motorkombinationer. Även fler lättningar och generösare aero-lösningar tillåts.

PRO: Obegränsad effekt och Skandinaviens värsta ”gatbilar” som fortfarande behållt det mesta av sin grund i kaross från fabrik. R-däck och därmed ”kunga-klass” för Time Attack på R-däck.

UNLIMITED ”[U]”: Slicks. Få saker som ej är tillåtna bortsett från karossbil. Även professionella förare får delta här.

Mer information här på Timeattack Facebooksida eller webbsidan

« av 3 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>