STCC premiären på Gelleråsen Arena

Bilder från STCC premiären på Gelleråsen Arena. Tyvärr var det publikfritt på 70-årsjubilerande Gelleråsen. Trots det var det massor av härlig racing med STCC som huvudnummer, som körde tre heat på söndagen. I heat nummer ett startade Oliver Söderström, Lestrup Racing Team i första startrutan. Han förvaltade sin poleposition väl och ledde hela loppet från start till mål. Bakom honom var det mer dramatik då hans teamkollega Rob Huff blev bestraffad för en alltför brysk omkörning av Tobias Brink och nerflyttad till en fjärde plats. Detta medförde att Brink tog över andra platsen framför Emil Persson som klev upp på pallen i sin STCC-debut.

I heat nummer två var Tobias Brink först över mållinjen men på grund av ett tidstillägg på 20 sekunder för tjuvstart blev han nedflyttad till nionde plats. Därmed kunde Robert Dahlgren, PWR Racing säkra sin första seger för året. Med Rob Huff och Oliver Söderström som tvåa respektive trea på pallen.

I tredje och sista heatet för dagen segrade Andreas Ahlgren, Kågered Racing som ledde racet från start till mål. Bakom honom gjorde Mattias Andersson, Honda Racing Sweden, en riktigt bra start och tog två platser direkt i starten. Han fick det dock svettigt med ett koppel bilar bakom sig. Men han bevisade att hans Honda är ovanligt bred och kom i mål på en andra plats, med Rob Huff tätt inpå. Se alla resultat här

« av 5 »

Följ SvenskMotorsportFoto på sociala medier >>>